ΤΙ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΟΥ;

Σαν επιχειρηματίες καλούμαστε να εκτελέσουμε διάφορες εργασίες μέσα στην επιχείρησή μας για να την κρατήσουμε μπροστά στα μάτια και κυρίως μέσα στο μυαλό των υποψηφίων πελατών μας.

Μέσα από τη δουλειά μου και ύστερα από αρκετές συζητήσεις με γυναίκες επιχειρηματίες που είτε ξεκινάνε τώρα την επιχείρησή τους είτε τη διατηρούν εδώ και κάποια χρόνια, διαπίστωσα πως υπάρχει σημαντική έλλειψη εκπαίδευσης ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πουλήσουν τα νέα τους προϊόντα και υπηρεσίες ειδικά μέσα από το διαδίκτυο.

Έτσι μου έδωσαν την έμπνευση να κάνω ένα live μέσα στην κλειστή ομάδα μου στο Facebook ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ 4% γι’ αυτό ακριβώς το θέμα. Και εξαιτίας αυτής της έμπνευσης αποφάσισα να γράψω και ένα άρθρο πάνω σε αυτό.

Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ένα επιτυχημένο ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ για κάποιο νέο προϊόν (προϊόν=προϊόντα και υπηρεσίες)

  1. Χρειάζεται να ξέρουμε για ποιους ακριβώς προορίζεται το προϊόν μας. Όπως γνωρίζετε, ένα προϊόν ή υπηρεσία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Υπάρχει μια μικρή και συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που έχει ανάγκη το δικό σας προϊόν. Έχει συγκεκριμένο «πρόβλημα» για το οποίο το προϊόν σας είναι η λύση σε αυτό. Άρα όταν ξέρουμε σε ποιους ακριβώς απευθυνόμαστε και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά τους τότε είναι όλα πολύ πιο ξεκάθαρα για το πως θα το παρουσιάσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους.
  2. Εφόσον ξέρω σε ποιους απευθύνομαι κάνω μία έρευνα αγοράς για να μάθω πού ακριβώς συχνάζουν στο διαδίκτυο και αρχίζω να εμφανίζομαι μπροστά τους σε αυτήν την πλατφόρμα πιο συχνά. Χτίζω αληθινές σχέσεις με το κοινό μου και τους ρωτάω ευθέως ποιο είναι το πρόβλημα τους. Βάσει των απαντήσεων που θα μου δώσουν δημιουργώ ή εμπλουτίζω αυτό το νέο προϊόν για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες τους.
  3. Ξεκινώ με teasers στα social media και σε άλλα κανάλια μάρκετινγκ που γνωρίζω ότι βρίσκεται ο ιδανικός μου πελάτης, λέγοντας για παράδειγμα πως «έρχεται κάτι νέο το οποίο θα δώσει τη λύση στο Χ πρόβλημά τους και να ενεργοποιήσουν όλες τις ειδοποιήσεις για να μην χάσουν το παραμικρό νέο».
  4. Αρχίζω και τονίζω το πρόβλημά τους κάνοντας τους να διαπιστώσουν πως πραγματικά έχουν έλλειψη ή σοβαρή ανάγκη της βοήθειάς μου.
  5. Αρχίζω να τους εξιτάρω και να προκαλώ τον ενθουσιασμό τους για κάτι υπέροχο που έρχεται και για τα οφέλη που θα έχουν όταν αποκτήσουν το νέο μου προϊόν τονίζοντας τα προβλήματα που θα λύσει και τα θετικά συναισθήματα που θα φέρει στη ζωή τους.
  6. Ξεκινάω το λανσάρισμα και πουλάω επίσημα το νέο μου προϊόν σε ένα κοινό που το ζητάει, το θέλει και κυρίως το έχει ανάγκη κάνοντάς το ανάρπαστο από την πρώτη μέρα!

Καταλαβαίνετε πως για να πουλήσετε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ χρειάζεται πρώτα να έχετε χτίσει μία γέφυρα εμπιστοσύνης και κατανόησης με το κοινό σας. Να τους έχετε ακούσει προσεκτικά όταν σας λένε ή γράφουν τα προβλήματά τους και να διαπιστώσετε το κενό που υπάρχει στην αγορά για να μπορέσετε να τους παρέχετε τη λύση που πάντα αναζητούσαν!

Το να έχουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ακόλουθους δεν μας λέει τίποτα εάν αυτοί οι ακόλουθοι δεν μιλάνε, δεν αντιδρούν και κυρίως δεν αγοράζουν από εμάς. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να έχετε 400 ενεργούς ακόλουθους που σας μιλάνε, σας ακολουθούν γιατί πραγματικά τους δίνετε αξία παρά να έχετε πολλούς μουγκούς (sic).

Είναι σχέση εμπιστοσύνης, είναι σχέση αληθινή και ειλικρινής. Σας θυμίζω να είστε πάντα ο όμορφος καλός αληθινός σας εαυτός γιατί το κοινό μας δεν είναι αφελές και ξέρει πολύ καλά να ξεχωρίζει το αληθινό από το ψεύτικο. Δώστε με την ψυχή σας και όλα θα σας έρθουν πολλαπλάσια πίσω. Ρωτήστε για να λάβετε απαντήσεις. Και όταν αυτό είναι έτοιμο πιστέψτε με ΑΥΤΟΙ θα σας παρακαλέσουν να αγοράσουν το προϊόν σας. Έχετε υπομονή και επιμονή και όλα θα έρθουν όπως ακριβώς τα έχετε σχεδιάσει.

Leave a Reply