ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ

Στην προσπάθειά μας να δώσουμε αξία στο κοινό μας, έρχεται και η συνηθισμένη ερώτηση που μου κάνουν συχνά οι πελάτες μου όταν μιλάμε για τη δημιουργία περιεχομένου αξίας μέσω του content marketing «Πώς μπορώ να αποδείξω στο κοινό μου την αξιοπιστία μου προκειμένου να με εμπιστευτεί;» Από τη στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχείρησής μας πλέον λειτουργεί μέσω διαδικτύου, αυτή είναι μία εύλογη ερώτηση, και γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να σας γράψω την απάντηση μέσω αυτού του άρθρου.

Γνωρίζουμε ότι ένας ακόλουθός μας στα social media για να φτάσει να αγοράσει από εμάς, θα πρέπει να έχει περάσει από ένα στάδιο όπου πρώτα χρειάζεται να μας γνωρίσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, έπειτα να βρει τις πληροφορίες που του παρέχουμε σημαντικές για αυτόν και έτσι να του αρέσουμε, με αποτέλεσμα να αισθανθεί ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί. Αλλά πώς του δημιουργούμε αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης όταν δεν μας έχει συναντήσει δια ζώσης, και κυρίως πώς του αποδεικνύουμε την αξιοπιστία μας;

  1. Δείχνουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το αληθινό μας πρόσωπο!

Και το εννοώ με κάθε σημασία των λέξεων! Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδέψετε το κοινό σας σκεφτείτε το ξανά! Γιατί ο μόνος που κοροϊδεύετε είναι ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ. Το κοινό μας δεν είναι αφελές και αν μας ακολουθεί για λίγο καιρό μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει το αληθινό από το ψεύτικο . Ειδικά όταν τα άτομα από τα οποία αποτελείται αυτό το κοινό έχουν σοβαρό θέμα εμπιστοσύνης εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα τα τελευταία… 100 χρόνια, σκεφτείτε μόνο τις υποσχέσεις των πολιτικών. Προσέξτε, γιατί η αξιοπιστία σας κρέμεται από τις λεπτομέρειες και βέβαια από την παρατηρητικότητα του κοινού σας. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε ακριβώς αυτό που λέω.

Σαν επιχειρηματίες θα κληθείτε πολλές φορές να πείτε την ιστορία σας. Αν λοιπόν, εσείς δεν λέτε την πραγματική ιστορία σας στο κοινό σας, με την πάροδο του χρόνου κάποια στιγμή ΣΙΓΟΥΡΑ θα βγει η αλήθεια στην επιφάνεια και εάν δεν ταυτίζεται με τις άλλες 100 φορές που την έχετε πει δημόσια στο παρελθόν τότε θα έχετε πρόβλημα. Το κοινό σας ΘΥΜΑΤΑΙ κάθε λέξη που λέτε, γιατί όταν μιλάτε κρέμεται από τα χείλη σας και ταυτίζεται με την ιστορία σας. Όταν όμως αυτή δεν είναι η πραγματική αλήθεια και αργότερα αποκαλυφθεί η αληθινή ιστορία, τότε θα είναι πολύ αργά. Οι ακόλουθοί σας θα μπερδευτούν και δεν θα ξέρουν τι να πιστέψουν. Έτσι θα χάσετε όλη την εμπιστοσύνη τους και ουσιαστικά θα γκρεμίσετε όλη την προσπάθεια που είχατε καταβάλλει τόσο καιρό για να φτιάξετε αυτήν την Α εικόνα. Όπως καταλαβαίνετε, δείχνουμε το αληθινό μας πρόσωπο και οι ιδανικοί μας πελάτες θα είναι κοντά μας. Πιστέψτε με, θα προσελκύσετε άτομα που πραγματικά ταιριάζουν με τη δική σας πραγματική προσωπικότητα και δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από αυτό.

  • Δίνοντας αξία αποδεικνύουμε τις γνώσεις μας στην πράξη!

Ότανείμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας και το κοινό μας, δίνοντάς του πραγματικές γνώσεις που τον βοηθάνε να βελτιώσει μια κατάσταση ή να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει, αυτές οι γνώσεις αυτόματα και υποσυνείδητα αποδεικνύουν την εκπαίδευση και την εμπειρία μας. Δίνοντας τη λύση στο κοινό μας είναι ένας τρόπος να δείξουμε την αξιοπιστία μας.

  • Αναφέρουμε τις «περγαμηνές» μας.

Ένας ακόμα τρόπος να αποδείξουμε την αξιοπιστία μας στο κοινό μας είναι να κάνουμε αναφορά στις σπουδές μας, στα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μας ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ. Η αλαζονεία είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν αρέσει σε κανέναν αλλά είναι χρήσιμο να αναφέρουμε τα στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν και να βεβαιώσουν στο κοινό μας τις γνώσεις μας. Για μεγαλύτερη αξιοπιστία μπορείτε να έχετε και στο bio σας αυτήν την αναφορά.

  • Προβάλλουμε τις μαρτυρίες προηγούμενων ευχαριστημένων πελατών.

Οι μαρτυρίες των ευχαριστημένων πελατών μας είναι τα μετάλλια της αξιοπιστίας μας! Πρέπει να τα φοράμε με καμάρι και τιμή γιατί αποδεικνύουν στο κοινό μας πως κρατάμε τις υποσχέσεις μας στην παράδοση των αποτελεσμάτων και των λύσεων που έχει ανάγκη και αναζητά . Αποδεικνύουν ότι κρατάμε τον λόγο μας. Προσοχή στις μαρτυρίες που ζητάμε από φίλους γιατί μπορεί να μας κάνουν ζημιά! Μια σωστή και ειλικρινή μαρτυρία από έναν ευχαριστημένο πελάτη θα φανεί και θα ξεχωρίσει λόγω της περιγραφής της εμπειρίας που είχε μαζί μας, ενώ μια μαρτυρία από φίλους ή γνωστούς μόνο και μόνο για να έχουμε τα 5 αστέρια μπορεί να βλάψει σοβαρά την εικόνα την αξιοπιστίας μας στα μάτια του κοινού μας!

  • Προβάλλετε τα αποτελέσματα της δουλειάς σας με τη μέθοδο του story telling.

Μπορεί να βρίσκεστε ακόμα στο ξεκίνημα της επιχείρησής σας και να μην έχετε αληθινές μαρτυρίες ευχαριστημένων πελατών. Κανένα πρόβλημα! Βρείτε ιστορίες ανθρώπων που είχαν αποτελέσματα στις λύσεις που παρέχει το προϊόν ή η υπηρεσία σας και προβάλλετε το παράδειγμα τους. Για παράδειγμα όταν ξεκινούσα την coaching επιχείρησή μου έδινα σαν παράδειγμα ή την δικιά μου επιτυχία ακολουθώντας τη μεθοδολογία μου ή έλεγα την ιστορία συναδέλφων που είχαν ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία και είχαν τα υπέροχα αποτελέσματά τους. Αρκεί οι ιστορίες να είναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ!

Όταν δουλεύετε με αξιοπιστία και ειλικρίνεια αυτό θα φανεί, θα εκτιμηθεί πολύ από το κοινό σας και θα ξεχωρίσετε με διαφορά από τους υπόλοιπους στον κλάδο σας. Και ξέρετε κι εσείς μέσα σας πως όλα τα καλά που κάνετε θα σας έρθουν πίσω με πολλαπλάσια! Μπορείτε να με δείτε να κάνω πράξη αυτά που γράφω ακολουθώντας τη σελίδα μου στο Facebook Anna Wilson Coaching

Θα χαρώ πολύ να σας έχω μαζί μου.

Leave a Reply