5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχει δρόμος προς την επιχειρηματική επιτυχία που να μην περιλαμβάνει λάθη. Αλλά ας αλλάξουμε λίγο τις λέξεις μας.

Ας πάρουμε αυτά τα «λάθη» και ας τα επαναλάβουμε ως «ευκαιρίες βελτίωσης». Είναι το ίδιο πράγμα, αλλά με μια σημαντική διαφορά.

Περιγραφή 1 – Λάθος: κάτι πάει στραβά. Είσαι τσαντισμένη.

Περιγραφή 2 – Ευκαιρία για βελτίωση: κάτι πάει στραβά. Είσαι τσαντισμένη. Αναλύεις γιατί πήγε στραβά. Το επιχειρείς ξανά, χρησιμοποιώντας αυτήν την ανάλυση και μαθαίνοντας από τα λάθη για να τα αποφύγεις.

Το πιάσαμε; Πάμε παρακάτω…

Εάν έχετε διαβάσει στατιστικά στοιχεία μας λένε ότι το 90% με 95% των νέων επιχειρήσεων αποτυγχάνουν. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί; Και ίσως η πιο σημαντική ερώτηση είναι γιατί επικρατεί μόνο αυτό το μικρό ποσοστό επιτυχίας;

Η εκπαίδευση από αυτές τις «ευκαιρίες βελτίωσης» (δηλαδή από τα λάθη μας) παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτό, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ξεχωρίζουν αυτούς τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους μη επιτυχημένους.

Θα μοιραστώ 5 συμβουλές που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικές και σίγουρα εφικτές να ακολουθήσετε!

  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ανάγκη για το προϊόν ή την υπηρεσία σας

Είναι όλα καλά και ωραία να έχουμε μια προσφορά που είναι εξαιρετικά συναρπαστική και δημιουργική, αλλά το μόνο πραγματικό μέτρο της αξίας αυτής της προσφοράς και επομένως η επιτυχία της είναι αν «ικανοποιεί μια πραγματική ανάγκη για τον ιδανικό πελάτη που στοχεύετε».

Οι πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι αυτές που δεν χάνουν ποτέ αυτό το νόημα και έχουν πάντα αυτή την ερώτηση στο μυαλό τους, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι είναι έτοιμες να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους ώστε να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς-στόχου τους.

  • Προσεγγίστε όσους σας εμπνέουν

Το ξεκίνημα μια επιχείρησης μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό, ειδικά όταν βλέπετε όλους αυτούς τους απίστευτα πρωτοπόρους ανθρώπους που σας ενέπνευσαν να κάνετε αυτό το βήμα.

Έτσι, όπως είναι τα πράγματα, θα θελήσετε αλλά και θα χρειαστείτε να έχετε μια ομάδα «έμπειρων» προσιτών συμβούλων για να σας προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση, και ίσως απλά ένα συμπαθητικό αυτί όταν το έχετε ανάγκη κατά τη διάρκεια της πορείας σας.

Αυτό που θέλω να πω είναι “Μη φοβάστε να ρωτήσετε”!

Θα εκπλαγείτε από το πόσες απαντήσεις μπορείτε να λάβετε από αυτούς τους επιτυχημένους ανθρώπους οι οποίοι υποθέτετε ότι δεν θα είχαν ποτέ χρόνο για σας! Θυμηθείτε ότι όλοι τους ήταν εκεί που βρίσκεστε εσείς κάποτε, και συχνά χαίρονται όταν ρωτάτε.

  • Θυμηθείτε, ο ανταγωνισμός είναι θετικός!

Σίγουρα δεν θα είστε η μόνη που προσφέρει αυτό που προσφέρετε – απλά πράγματα!

Μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό, ειδικά καθώς προσπαθείτε να αποκτήσετε αναγνώριση και να δημιουργήσετε μια βάση πελατών για την υπηρεσία σας. Αλλά μην το αφήσετε να σας φοβίσει.

Δείτε το αλλιώς – ο ανταγωνισμός είναι απόδειξη ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Χρησιμοποιήστε τον ως έμπνευση για να βελτιώσετε το προϊόν σας, να επικεντρωθείτε στη συνεχή εξέλιξη και στο τι μπορείτε να κάνετε εσείς που δεν το έχει ο άλλος!

  • Αναρωτηθείτε «γιατί» για τα πάντα;

Ακριβώς επειδή κάτι «γίνεται πάντα με αυτόν τον τρόπο» δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα σωστό. Μπορεί για σένα να φαίνεται αντιπαραγωγικό να κάνεις το ίδιο με τους άλλους και να σου ταιριάζει καλύτερα κάτι άλλο. Να ξέρεις ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες πέτυχαν γιατί είπαν «Θέλω να το κάνω διαφορετικά»!

Ποτέ μην φοβάστε να υπερασπιστείτε αυτό που πιστεύετε, κρατήστε τα όπλα σας γερά και μάθετε να λέτε ΟΧΙ όταν είναι απαραίτητο.

  • Περιεχόμενο, περιεχόμενο και περισσότερο περιεχόμενο

Το περιεχόμενο είναι βασικό στην εποχή του διαδικτύου (ναι, είναι μια ενοχλητική και υπερβολική φράση, αλλά είναι αλήθεια). Ωστόσο πρέπει να είναι ΚΑΛΟ περιεχόμενο. Το ποιοτικό περιεχόμενο θα κάνει την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας και θα διασφαλίσει ότι θα είστε σταθεροί στις καρδιές και στο μυαλό των ιδανικών πελατών σας.

Blog, βίντεο, podcast – μάθετε με ποιον τρόπο αλληλεπιδρά καλύτερα το κοινό σας και προσαρμόστε το περιεχόμενό σας ειδικά γι’ αυτούς. Θυμηθείτε ότι εδώ το κλειδί είναι η συνέπεια – το να κάνετε blogging κάθε μέρα επί μία εβδομάδα, και μετά να σας πάρει ένα μήνα να ανεβάσετε κάτι νέο δεν θα φέρει επιτυχία!

Έτσι λοιπόν, εάν η επιχείρησή σας διαρκεί στον χρόνο, θα υπάρχουν εκείνοι που θα σας πουν ότι είστε τυχερές. Καταφέρατε να κάνετε κάτι που η συντριπτική πλειονότητα των νέων επιχειρηματιών δεν μπορούν. Δεν είμαι σίγουρη ότι πιστεύω στην τύχη. Μπορεί να υπάρχει κάποιο σωστό μέρος, σωστή στιγμή, σωστές συναντήσεις που έρχονται στο δρόμο σας, αλλά πιστεύω πραγματικά πως θερίζετε ό,τι σπέρνετε.

Υπάρχουν πάντα λόγοι που συντέλεσαν σε αυτή την επιτυχία:

Ένα προϊόν που ικανοποιεί μια ανάγκη, η περιέργεια και θέληση για μάθηση, η νοοτροπία, η προθυμία να επενδύσετε και να αναπτυχθείτε, αλλά και η ικανότητα να μετατρέπετε τα «λάθη» σας σε ευκαιρίες είναι κάποιοι από αυτούς!

Επικεντρωθείτε σε αυτά τα χαρακτηριστικά, πιστέψτε στην ικανότητά σας και ίσως το πιο σημαντικό – απολαύστε τον εαυτό σας – και θα είστε σίγουρα και πραγματικά στο δρόμο για μακροχρόνια επιτυχία.

Αν χρειάζεστε περισσότερη υποστήριξη, συμβουλές, να μοιραστείτε δυσκολίες, αλλά και να βοηθηθείτε με την επίλυσή τους από μια πραγματικά υπέροχη ομάδα γυναικών επιχειρηματιών, ρίξτε μια ματιά στην κλειστή ομάδα μελών το ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΟ club.

One thought on “5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Leave a Reply