Site icon Anna Wilson Coaching

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙς ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΑΣ

Advertisements

Η πιθανότητα της αντίρρησης, της άρνηση ή ακόμα και της απόρριψης από κάποιον πελάτη είναι υπαρκτή, το ίδιο και ο φόβος μας να μη συμβούν όλα αυτά. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε να μην τον μεγεθύνουμε στο μυαλό μας γιατί με αυτή την ενέργεια ακόμα και η στάση του σώματός μας θα μαρτυράει στον υποψήφιο πελάτη ότι φοβόμαστε το όχι που ΘΑ μας πει. Και αυτό που φοβόμαστε συνήθως γίνεται πραγματικότητα. Επομένως, πρέπει να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε αυτές τις σκέψεις από τη ρίζα τους!

Τις προάλλες έκανα ένα εκπαιδευτικό webinar στο club μελών μου, το ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΟ CLUB για γυναίκες επιχειρηματίες, σχετικά με το πώς να λέμε όχι σε πελάτες. Η λογική δεν απέχει και πολύ από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις αντιρρήσεις των υποψήφιων πελατών μας και θα σας εξηγήσω ΠΩΣ μπορείτε κι εσείς να ξεπεράσετε αυτούς τους φόβους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Όταν συμφιλιωθούμε με τη σκέψη ότι δεν θα αρέσουμε, ούτε θα ταιριάξουμε με όλους, τότε η ζωή μας θα γίνει πολύ πιο εύκολη! Όταν καταλάβουμε επίσης πως ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ τότε μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτόν τον φόβο και την ανησυχία μη χάσουμε κάποιον πελάτη! Απλούστατα γιατί ο υποψήφιος μη ιδανικός πελάτης που έχουμε μπροστά μας εκείνη τη στιγμή δεν μας ταιριάζει και ο ιδανικός μας πελάτης θα μας προσεγγίσει αργότερα. Μόνο όταν εσείς επιλέξετε ποιον θέλετε να έχετε για πελάτη σας ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ η ψυχολογία σας, συνεπώς και ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τον κάθε υποψήφιο πελάτη που έρχεται στην επιχείρησή σας.

2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ

Θέλω να καταλάβετε ότι όταν αντιμετωπίζετε μία αντίρρηση ή μία άρνηση από υποψήφιο πελάτη, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί σας αλλά σας λέει όχι για δικούς του, προσωπικούς λόγους. Άρα, το πρόβλημα είναι δικό του και όχι δικό σας. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβαίνει είναι ότι ίσως να μην είχατε δώσει αρκετό χρόνο σε αυτόν τον υποψήφιο πελάτη να σας γνωρίσει ή να καταλάβει όλα τα οφέλη των υπηρεσιών σας ή του προϊόντος σας. Γι’ αυτό καλό είναι να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας αλλά και στον πελάτη σας να σας γνωρίσει καλύτερα και να ενημερωθεί πλήρως για τα οφέλη και τις λύσεις που μπορείτε να παρέχετε στο πρόβλημά του.

3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε πως αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι για τα προϊόντα μας γιατί αυτό το συναίσθημα είτε το θέλουμε είτε όχι έχει την ανάλογη ενέργεια, και αν εμείς έχουμε αμφιβολίες για τα αποτελέσματα που υποσχόμαστε, ο υποψήφιος ιδανικός πελάτης μας θα το διαισθανθεί και θα απομακρυνθεί από την αγορά του προϊόντος μας. Άδικο; Καθόλου! Αφού εσείς έχετε αμφιβολίες, δεν εμπνέετε εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα που παρέχει το προϊόν σας με αποτέλεσμα να μην το εμπιστεύεται ούτε ο πελάτης σας. Άρα η στάση σας, η αυτοπεποίθησή και η σιγουριά σας για τα αποτελέσματα που μπορείτε να παρέχετε στον ιδανικό σας πελάτη είναι κρίσιμα για να ξεπεράσετε μια αντίρρηση που ίσως να έχει ο υποψήφιος πελάτης σας και να κερδίσετε την πώληση που θέλετε.

4. ΑΠΟΚΤΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ

Δεν υπάρχει πιο ισχυρή απόδειξη ότι το προϊόν σας έχει αποτελέσματα, από τη μαρτυρία ευχαριστημένων πελατών! Αυτές οι αποδείξεις δεν είναι μόνο για τα μάτια των υποψήφιων πελατών μας αλλά κυρίως για εμάς, σαν επιχειρηματίες, που συχνά πυκνά αμφισβητούμε τη δύναμή μας ή τη δύναμη των προϊόντων μας. Διαβάζοντας τις μαρτυρίες των πελατών μας αποκτούμε την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που χρειαζόμαστε για να αντιπροσωπεύσουμε με καμάρι το προϊόν μας και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία κάθε προβληματισμό που μπορεί να έχει κάποιος υποψήφιος πελάτης μας.

5. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ

Ίσως θα έπρεπε να γράψω αυτό πρώτο απ’ όλα, αλλά ως νέοι επιχειρηματίες, τις περισσότερες φορές εμείς οι ίδιοι ξεκινάμε με αμφιβολίες γι’ αυτό που πάμε να κάνουμε. Αυτό συμβαίνει μέχρι που ένας ευχαριστημένος πελάτης φέρει τα αποτελέσματα που ξέραμε ότι το προϊόν μας μπορεί να παρέχει, κι έτσι αποκτάμε την απόδειξη που είχαμε ανάγκη προκειμένου να διαπιστώσουμε την πραγματική μας αξία αλλά και την αξία των προϊόντων μας. Πολλές φορές ξεκινάμε από τη θέση στην οποία εμείς οι ίδιοι είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα από την υπηρεσία που παρέχουμε, με αποτέλεσμα να έχουμε, εξαρχής, ακλόνητη αυτοπεποίθηση για την αξία της επιχείρησής μας. Όπως και να ‘χει, όταν αντιληφθούμε την πραγματική αξία που μπορούμε με σιγουριά να παρέχουμε, παύουμε να τη χαρίζουμε και γινόμαστε πραγματικοί και άξιοι αντιπρόσωποι της επιχείρησης και των προϊόντων μας.

Έτσι λοιπόν, όταν γνωρίζουμε όλα τα παραπάνω παύουμε να κάνουμε εκπτώσεις στις υπηρεσίες μας, παύουμε να σκοτώνουμε την αξία των προϊόντων μας και κυρίως παύουμε να φοβόμαστε τις αντιρρήσεις των υποψήφιων πελατών μας διότι ξέρουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Exit mobile version