ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ;

Καλώς ήρθατε σε ακόμα ένα άρθρο με θέμα την επικοινωνία με τους υποψήφιους πελάτες μας.

Όλοι διαχειριζόμαστε τις επιχειρήσεις μας με διαφορετικό τρόπο, και δουλεύουμε πρώτα με τα εργαλεία με τα οποία είμαστε άνετοι και στη συνέχεια με αυτά που προτιμάει να χρησιμοποιεί ο υποψήφιος πελάτης μας.

Το σημαντικό είναι να τα δουλεύουμε όλα συνδυαστικά για να έχουμε μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπής του υποψήφιου πελάτη σε αγοραστή. Ίσως να έχετε ακούσει ξανά αυτό που θα γράψω, αλλά ένας υποψήφιος πελάτης χρειάζεται να μας δει τουλάχιστον 21 φορές πριν κάνει την κίνηση να αγοράσει από εμάς! Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο κάποιος μας βλέπει ή έρχεται σε επαφή μαζί μας μέσω των καναλιών μάρκετινγκ τόσο αυξάνουμε τις πιθανότητες να αγοράσει από εμάς.

Άρα είναι σημαντικό να τα δουλεύουμε όλα μαζί με αρμονία. Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους υποψήφιους πελάτες μας; Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι;

  1. ΕΜAIL

Το email είναι το νούμερο 1 μέσο επικοινωνίας με τους υποψήφιους πελάτες για μερικούς πολύ σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το email θεωρείται πολύ προσωπικός και καθόλου ψυχρός τρόπος να έρθετε σε επαφή με κάποιον. Δεύτερον, με αυτόν τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία στον υποψήφιο πελάτη να μας γνωρίσει καλύτερα και το πιο σημαντικό να έχει άμεση επικοινωνία μαζί μας αυξάνοντας τον παράγοντα Know – Like – Trust  που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στοιχείο για μία σχέση πωλητή-αγοραστή. Ένας ακόμα λόγος, ίσως και ο σημαντικότερος είναι ότι η email λίστα που δημιουργείτε είναι όλη δική σας! Ό,τι και να συμβεί με τα social media ή ακόμα και το web site σας, πάντα θα έχετε τα στοιχεία των υποψηφίων πελατών σας για να συνεχίζετε να έχετε μια υπέροχη σχέση μαζί τους.

  • MESSENGER – WHAT’S APP – VIBER

Ένας ακόμα τρόπος επικοινωνίας είναι τα chat applications, τα οποία σας παρέχουν ακόμα πιο άμεση επικοινωνία με τους υποψήφιους πελάτες σας. Άλλωστε, είναι αρκετά πιο φιλικά σε σχέση με τα «επίσημα» email. H αμεσότητά τους σας κάνει να φαίνεστε προσιτοί και ανθρώπινοι, κάτι που ο υποψήφιος πελάτης μας έχει ανάγκη να αισθανθεί πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε αγορά από το διαδίκτυο. Επικοινωνώντας μαζί σας μέσω αυτών των μέσων νιώθει την ασφάλεια ότι εάν κάτι πάει στραβά θα έχει έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορεί να μιλήσει.

  • ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Όπως είπα στην αρχή ο υποψήφιος πελάτης μας χρειάζεται να μας βλέπει συνέχεια μπροστά του. Γιατί; Γιατί όταν έρθει η στιγμή που θα έχει πραγματικά ανάγκη την υπηρεσία ή το προϊόν σας θα έχει στο μυαλό του εσάς ως τον άνθρωπο που έχει τη λύση! Άρα με το να βρισκόμαστε μπροστά στα μάτια του συνεχώς, ιδανικά βοηθώντας τον σε καθημερινή βάση, και υπενθυμίζοντάς του τα οφέλη της συνεργασίας του μαζί μας, αυξάνουμε το ενδεχόμενο των πωλήσεων. Θυμίζω ότι δεν πουλάμε μέσω των social media αλλά χτίζουμε σχέσεις μέσω του Content Marketing (εάν δεν ξέρετε τι είναι αυτό μπορείτε να διαβάσετε το ανάλογο άρθρο εδώ).

  • LIVE

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα social media προωθούν τη χρήση του live περισσότερο από όλα τα άλλα είδη αναρτήσεων. Η δύναμη που μας δίνει το live είναι σαν να έχουμε ένα ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙ στην τηλεόραση και το κοινό μας έχει ευκαιρία να μας μιλήσει ζωντανά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει 2€ το λεπτό για να ακουστεί η φωνή του και να αλληλεπιδράσει με την παρουσιάστρια την εκπομπής! Καταλαβαίνετε τώρα γιατί είναι το πιο δυνατό μέσο ζωντανής επικοινωνίας που υπάρχει στο διαδίκτυο; Τι θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει για την επιχείρησή σας; Πόσο πιο γρήγορα μπορεί το κοινό σας να σας γνωρίσει, να του αρέσετε και να σας ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ!

  • VIDEO

Όπως τα live έτσι και τα βίντεο έχουν τη δική τους δυναμική. Ίσως όχι με τα ίδια δυνατά αποτελέσματα όσο ένα live διότι δεν παρέχουν ζωντανή αλληλεπίδραση. Ωστόσο, τα βίντεο δουλεύουν πολύ καλά, γιατί για τον υποψήφιο πελάτη είναι πολύ πιο ευχάριστα και αρκετά πιο σύντομα από το να διαβάσει ένα άρθρο ή μια ανάρτησή μας. Και όλα έρχονται πίσω στην έλλειψη χρόνου. Το ζητούμενο είναι να δουλεύουμε τα βίντεο με έξυπνο τρόπο, να παρέχουμε στον υποψήφιο πελάτη μας μικρές νίκες και λύσεις στα προβλήματά του με άμεσο, εύπεπτο και απλό τρόπο. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά σεβόμαστε τον χρόνο του και ότι ενδιαφερόμαστε ειλικρινά να τον βοηθήσουμε.

Πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα… Όλα αυτά τα μέσα υπάρχουν για να μας βοηθούν να χτίζουμε πραγματικές σχέσεις με τον υποψήφιο πελάτη μας, και να του παρουσιάζουμε τη λύση όταν ο ίδιος είναι έτοιμος να μας τη ζητήσει ή όταν ρωτήσει. Η πώληση έχει τον χρόνο της και τον τόπο της και συμβαίνει όταν ο πελάτης είναι έτοιμος και όχι όταν εμείς θέλουμε, και βέβαια όχι συνέχεια. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του και καταλάβετε ότι όπως θα θέλατε να σας συμπεριφερθεί ένας πωλητής, με τον ίδιο τρόπο θα χρειαστεί να συμπεριφερθείτε κι εσείς στους δικούς σας υποψήφιους πελάτες.

Απάντηση