10 οφελη του story telling που θα κανουν τισ αναρτησεισ σασ πιο δημοφιλεισ

Σαν επιχειρηματίες με online επιχειρήσεις, ξέρουμε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε αξία στο κοινό μας προκειμένου να χτίσουμε αληθινές σχέσεις μαζί του. Και δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό χωρίς τη μέθοδο της αφήγησης ιστοριών (story telling).

Από μικρά παιδιά και μέσα στο πέρασμα των αιώνων, η αφήγηση ιστοριών έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας και στη ζωή των προγόνων μας. Διότι αν δεν είχαμε τις ιστορίες που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας για τις ιστορίες που οι ίδιες άκουγαν από τις δικές τους γιαγιάδες και πάει λέγοντας, δεν θα μαθαίναμε για τις παραδόσεις μας, για τα έθιμά μας αλλά και για πολλά ιστορικά γεγονότα. Χάρη σε γραπτά κείμενα από συγγραφείς της αρχαιότητας ξέρουμε σήμερα για το τι είχε συμβεί στο παρελθόν αιώνες πίσω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε όλους αρέσουν οι ιστορίες. Παρατηρήστε απόψε τον εαυτό σας, όταν μπείτε στα social media και κάνετε scroll down, πείτε μου αν θα σταματήσετε σε μία ανάρτηση που αφηγείται μια ιστορία ή όχι. Κατά 99%, η απάντηση θα είναι ναι, θα σταματήσετε για να διαβάσετε την ανάρτηση που έχει μια ιστορία στο κείμενό της παρά για μια σκέτη φωτογραφία. Και ναι, ο συνδυασμός των δύο είναι και η επιτυχία των αναρτήσεών σας.

Αλλά θα με ρωτήσετε, βρε Άννα ποιος ο λόγος να γράφω εγώ ιστορίες; Οι άλλοι δεν έχουν χρόνο να τις διαβάζουν! Και θα σας πω το εξής: αυτός που ψάχνει τη συγκεκριμένη πληροφορία, θα τη διαβάσει. Αν εσείς έχετε φροντίσει να γράψετε τη συγκεκριμένη ιστορία με σκοπό να τη διαβάσει ο ιδανικός σας πελάτης τότε είναι σίγουρο ότι αυτός ο άνθρωπος θα βρει τον χρόνο να τη διαβάσει. Εννοείται πως στις αναρτήσεις μας δεν γράφουμε ολόκληρο άρθρο, γράφουμε μια σύντομη και με ουσία/αξία/δίδαγμα ιστορία.

Και όπως είπα στην αρχή η αφήγηση ιστοριών έχει τη δύναμη να σας φέρει πιο κοντά στο κοινό σας, γιατί μέσα από τις ιστορίες σας μπορεί να σας γνωρίσει καλύτερα. Αλλά κυρίως γιατί έχει πολλά οφέλη που μπορούν να κάνουν το δικό σας brand ή το δικό σας πρόσωπο αγαπητό στο κοινό σας.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα 10 οφέλη του Story Telling.

  1. Βοηθάει πολύ στην αλληλεπίδραση με το κοινό μας! Μέσω μιας ιστορίας το κοινό μας μπορεί να μοιραστεί και τις δικές του ιστορίες σε παρόμοιες καταστάσεις.
  2. Μια ιστορία μένει περισσότερο στο μυαλό του ιδανικού μας πελάτη, πολύ περισσότερο από μια εικόνα ή ένα απλό κείμενο.
  3. Μας βοηθάει να αποκαλύψουμε στο κοινό μας τον εαυτό μας, και είναι ο βασικός τρόπος με τον όποιο δίνουμε στο κοινό μας την ευκαιρία να μας γνωρίσει.
  4. Μέσω των ιστοριών μεταφέρουμε τις αξίες μας.
  5. Αποδεικνύουμε την επιρροή που έχουμε δημιουργήσει για το brand μας ή τον εαυτό μας στον χώρο μας, δείχνοντας την εξειδίκευσή μας και τα πτυχία μας. Ακόμα και το πόσο καιρό κάνουμε αυτό που κάνουμε μπορεί να είναι αρκετό, χωρίς φυσικά να καυχιόμαστε.
  6. Διδάσκουμε και περνάμε μηνύματα χωρίς να γινόμαστε βαρετοί!
  7. Μπορούμε να προετοιμάσουμε το κοινό μας για κάτι που θα πουλήσουμε στο μέλλον.
  8. Μέσω του story telling μπορούμε να να θίξουμε συγκεκριμένα προβλήματα, να απαντήσουμε σε ερωτήματα ή προβληματισμούς που μπορεί να έχει το κοινό μας για τον κλάδο μας.
  9. Μέσα από τις ιστορίες μας μπορούμε να κάνουμε το κοινό μας να ταυτιστεί μαζί μας.
  10. Οι ιστορίες βοηθάνε τους ακόλουθούς μας να μας συμπαθήσουν περισσότερο και επίσης μπορούν να τους κάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι πραγματικά μπορείτε να τους καταλάβετε.

Και αυτά είναι μεγάλα οφέλη όταν ψάχνουμε τρόπους να επικοινωνήσουμε με το κοινό μας, να τους κάνουμε να μας γνωρίσουν καλύτερα, να μας συμπαθήσουν και να καταλάβουν ότι πραγματικά μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Με τις ιστορίες δίνουμε πραγματική αξία στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν, την αφήγηση ιστοριών την πιο κερδοφόρα μέθοδο του online marketing.

Ένα ακόμα άρθρο μου σχετικά με τα 3 είδη ιστοριών για αποτελεσματική και αβίαστη πώληση μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Απάντηση