ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ

Σε κάποιο live που έκανα στην κλειστή ομάδα μου στο Facebook “Λαμπρή Επιχειρηματίας και μαμά” μίλησα για το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε σωστά και γερά θεμέλια από την αρχή της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροχρόνια βιωσιμότητα της επιχείρησής μας. 

Αυτό βοηθάει πολύ ώστε το περιβάλλον μας να κατανοήσει από νωρίς ότι αυτό που πάμε να κάνουμε το βλέπουμε σοβαρά, και επίσης να τους βοηθήσει να σεβαστούν εμάς αλλά και την προσπάθεια μας.

Ξεκινάμε με αργά, σωστά και σταθερά βήματα έχοντας πρώτα μια σωστή επιχειρηματική νοοτροπία. Αν ξεκινήσουμε με την πεποίθηση πως σε έναν μήνα θα πλουτίσουμε, τότε καλύτερα να μην ξεκινήσουμε ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι καμία επιτυχία στον κόσμο δεν έχει συμβεί χωρίς την απαιτούμενη σκληρή δουλειά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από την αρχή, να γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί να επενδύσουμε χρόνο και χρήματα για να «σηκώσουμε» την επιχείρησή μας από το έδαφος. Έχω πει πολλές φορές πως μπορείτε να τα καταφέρετε με ελάχιστα χρήματα, και πως σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε μια επιχείρηση στο διαδίκτυο παρά ποτέ, αλλά ποτέ δεν θα με ακούσετε να λέω πως υπάρχει ένα μαγικό κουμπί που κάνει όλη τη δουλειά (πρώτη και καλύτερη εγώ είχα φάει τα μούτρα μου πιστεύοντας πως ανεβάζοντας μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ήταν αρκετό για να έχω μια επιτυχημένη επιχείρηση!). Επομένως είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις αλλά και τις δυσκολίες που συνοδεύουν μια online επιχείρηση, ειδικά στο ξεκίνημά της.

Φυσικά, χρειάζεται να έχουμε κάνει μία, σε βάθος, έρευνα αγοράς. Να γνωρίζουμε τους ανταγωνιστές μας, να ξέρουμε τι είναι αυτό που ΔΕΝ κάνουν καλά και τι μπορούμε εμείς με τον δικό μας τρόπο να κάνουμε καλύτερα. Να γνωρίζουμε τον Ιδανικό μας Πελάτη, τις ανάγκες του, τους προβληματισμούς του και τις αντιρρήσεις του. Για να μπορούμε να του παρέχουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεται την ώρα που το χρειάζεται, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι περιζήτητα και ανάρπαστα.

Και βέβαια δεν είναι εύκολο να πετύχουμε με την επιχείρησή μας και τη ραγδαία ανάπτυξή της εάν δεν έχουμε μία σωστά μελετημένη και στοχευμένη στρατηγική μάρκετινγκ καθώς και μία πολύ αυστηρή και πειθαρχημένη χρονοδιαχείριση. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τους στόχους μας για να ξέρουμε ποια βήματα θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε για να τους πετύχουμε, βάζοντας αυτά τα βήματα σε σειρά προτεραιότητας μέσα σε μπλοκ χρόνου στο πρόγραμμά μας.

Ακόμα κι αν είσαι ήδη επιχειρηματίας, ποτέ δεν είναι αργά να βάλεις αυτά τα θεμέλια για την επιχείρησή σου ειδικά που τώρα πλέον οι περισσότεροι έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται μια επιχείρηση στο διαδίκτυο.

Τον Ιούνιο ετοιμάζω μία πρόκληση-διαγωνισμό μέσα στην κλειστή ομάδα μου στο Facebook. Αν δεν είστε ακόμα μέλος μπορείτε να γίνετε εδώ για να μην τη χάσετε!

Απάντηση