ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ – 5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάποιες σοβαρές αλλαγές που θέλουμε εδώ και καιρό. Για να το πετύχουμε αυτό σας προτείνω μία άσκηση με 5 βήματα. Και θα ξεκινήσω κι εγώ να την κάνω μαζί σας!

Πάμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο του Τόνυ Ρόμπινς «Ξύπνησε τον γίγαντα μέσα σου» θα την ξέρετε, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε μια πληροφορία και δεν την αξιοποιούμε ποτέ. Έτσι, λοιπόν, σήμερα θα μάθουμε μια άσκηση και θα την κάνουμε ΠΡΑΞΗ μαζί!

1. Καταγράψτε τις απαραίτητες ενέργειες

Πρώτα απ’ όλα είναι απαραίτητο να γράψουμε τις ενέργειες που χρειάζεται να κάνουμε και τις οποίες πάντα αναβάλλουμε. Για παράδειγμα για μένα είναι να μπω και πάλι σε πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής για να φτάσω στο επιθυμητό βάρος. Μπορείτε να γράψετε τις ενέργειες για όσα θέλετε να αλλάξετε ή να πετύχετε, δεν έχει σημασία εάν είναι 1 ή 10.

2. Αναρωτηθείτε γιατί δεν προσπαθείτε να αλλάξετε

Για κάθε τι που θέλετε να αλλάξετε, απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις και καταγράψτε τις απαντήσεις σας.

– Γιατί μέχρι τώρα δεν έχω κάνει πράξη αυτές τις ενέργειες;

– Ποιος είναι ο πόνος-δυσκολία που έχω συσχετίσει με αυτή την ενέργεια;

Απαντήστε ειλικρινά και βρείτε για ποιον λόγο αντιστέκεστε στο να κάνετε αυτές τις ενέργειες. Εάν θεωρείτε ότι κάποια ενέργεια δεν συσχετίζεται με κανέναν πόνο, κοιτάξτε πιο βαθιά μέσα σας. Ίσως να μη θέλετε τόσο πολύ αυτή την αλλαγή, αναρωτηθείτε για ποιο λόγο; Ίσως να είναι κάτι πολύ απλό όπως το ότι θα σας δεσμεύσει πολύτιμο χρόνο από το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά σας ή απλώς σας είναι ευκολότερο να ακολουθήσετε την ίδια ρουτίνα από το να κάνετε την επιπλέον προσπάθεια για να αλλάξετε.

3. Σημειώστε τι έχετε να χάσετε αν κάνετε την αλλαγή

Ποιες είναι όλες αυτές οι απολαύσεις που είχατε στο παρελθόν και σας στερεί αυτός ο πόνος. Για παράδειγμα εγώ που θέλω να απαλλαγώ από τα περιττά κιλά μου, υποκύπτω στην απόλαυση τροφίμων που δεν θα έπρεπε να καταναλώνω. Γιατί; Γιατί οι τροφές που παχαίνουν μου δίνουν ΑΜΕΣΗ απόλαυση και φυσικά έχω συσχετίσει τον πόνο της στέρησης αυτών των yummy τροφών με τη δίαιτα. Κανένας δεν θέλει να χάσει μια τέτοια ευχαρίστηση επομένως αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βρω νέους τρόπους να έχω την ίδια ευχαρίστηση χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις.

4. Σημειώστε τι έχετε να χάσετε αν δεν κάνετε την αλλαγή

Τέταρτον, καταγράψτε τι θα σας κοστίσει εάν δεν κάνετε σήμερα αυτή την αλλαγή. Μη γράψετε θα μου κοστίσει χρήματα ή την υγεία μου. Σημειώστε τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα έχει η μη αλλαγή. Λόγου χάρη δεν θα είμαι όμορφη, δεν θα με θέλει ο άντρας μου, δεν θα είμαι ελκυστική, δεν θα είμαι υγιής, δεν θα έχω ενέργεια, θα έχω προβλήματα υγείας και ίσως μου στοιχίσει τη ζωή μου κι αν χάσω τη ζωή μου τι θα γίνουν τα παιδιά μου;;;!!! Φαντάζομαι τον Τεό και τον Αναστάση μου να κλαίνε να με ζητάνε (ο χειρότερος εφιάλτης μου!) Επομένως βρείτε το κόστος που θα πληρώσετε και συσχετίστε τον ανάλογο πόνο με αυτό. Έτσι, θα πάρετε την οριστική απόφαση να αλλάξετε ριζικά και να προχωρήσετε σε νέες συνήθειες!

5. Σημειώστε τι θα κερδίσετε από την αλλαγή

Πέμπτο και τελευταίο, γράψτε όλα τα οφέλη που θα αποκομίσετε κάνοντας πράξη αυτή την αλλαγή σήμερα. Κάντε μια λίστα με όλες τα συναισθηματικά οφέλη που θα έχετε, όχι μόνο άμεσα όπου για παράδειγμα τα επίπεδα της ενέργειας και της ευεξίας θα έχουν αυξηθεί, ή θα έχει αλλάξει η διάθεσή σας για ζωή κλπ . Δείτε τον εαυτό σας σε 2,3,4,5 χρόνια από σήμερα να απολαμβάνει όλα τα θετικά αυτής τη αλλαγής.

Σας ενθαρρύνω να αναλάβετε δράση σήμερα και να κάνετε αυτή την άσκηση μαζί μου!

 

Αν μία από τις αλλαγές που θέλετε να επιτύχετε στη ζωή σας είναι μια δική σας επιχείρηση, διαβάστε το άρθρο μου “Για ένα πετυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα”

Απάντηση