ΟΙ 5 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες βρέθηκαν τον τελευταίο χρόνο κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο και αρκετοί είναι αυτοί που δυστυχώς συνεχίζουν να μεμψιμοιρούν αντί να στρέψουν την προσοχή τους προς την αναζήτησης της λύσης. Ωστόσο, υπάρχουν και οι επιχειρηματίες που από ένστικτο ψάχνουν να βρουν άμεσα τρόπους για να βγουν από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν εντελώς αναπάντεχα και ξαφνικά και να βελτιώσουν τα δεδομένα στην επιχείρηση αλλά και τη ζωή τους, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν θα τους ξαναβρεί ποτέ στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση ανέχειας.

Ψάχνοντας τη λύση λοιπόν, πολλοί άνθρωποι έστρεψαν το βλέμμα τους προς το διαδίκτυο όπου με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας κόσμος γεμάτος ευκαιρίες, που πραγματικά δεν σταμάτησε λεπτό να λειτουργεί, αντιθέτως πήρε ολόκληρο το βάρος της σύγχρονής οικονομίας στις πλάτες του!

Και έτσι, σήμερα βλέπουμε τον επιχειρηματία που δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα, να τρέχει να προλάβει (καθώς διαπίστωσε ότι οι ξένοι συνάδελφοί του είχαν μεταφέρει εδώ και χρόνια τις επιχειρήσεις τους στο διαδίκτυο) αυτήν τη «ΝΕΑ» τάση για την Ελλάδα. Ξαφνικά κατάλαβε ότι ΠΡΕΠΕΙ να έχει την επιχείρηση του και online για μπορεί να τη θεωρεί βιώσιμη στη νέα αυτή εξέλιξη της επιχειρηματικότητας.

Μερικοί ακόμα, πιο ψαγμένοι, που είχαν διαπιστώσει αυτήν τη δύναμη που παρέχει το διαδίκτυο στους επιχειρηματίες, εξέλιξαν την επιχείρησή τους αλλά κυρίως αξιοποίησαν και άλλες ευκαιρίες – δυνατότητες που τους παρείχε για να αναπτύξουν και να δημιουργήσουν πολλαπλές ροές από παθητικό εισόδημα.

Ε, λοιπόν, από σήμερα θα ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των «ψαγμένων» επιχειρηματιών, που δεν το βάζουν κάτω και ΠΑΝΤΑ ψάχνουν να βρουν τη λύση στο πρόβλημά τους και τον τρόπο για να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους το μέλλον της οικονομικής αφθονίας τους. Θέλετε να πληρώνεστε ενώ εσείς κοιμάστε ή κάνετε διακοπές;

Γι’ αυτόν τον λόγο είστε εδώ σήμερα και διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Να τονίσω πως κανένα από τα παρακάτω δεν είναι συνταγή για γρήγορο και εύκολο χρήμα! Όλα θέλουν μια σοβαρή και προκαταβολικά μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάμε να δούμε τους 5 δημοφιλέστερους τρόπους για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα.

1. BLOG

Ξεκινάω με το blogging αφού είναι το δημοφιλέστερο από όλα! Ένας blogger μπορεί να κερδίσει το παθητικό του εισόδημα από affiliate link (περισσότερα γι’ αυτό παρακάτω), εκπαιδευτικά προγράμματα, χορηγούμενες διαφημίσεις στο blog του, προσφορές βιβλίων και προϊόντων, πληρωμή από προβολή προϊόντων άλλων κλπ.

Είναι αλήθεια ότι θα χρειαστεί προκαταβολικά μπόλικη δουλειά και προσπάθεια για να φτάσετε το blog σας στο επίπεδο που θα προσελκύει κοινό από το διαδίκτυο, με οργανικό (μη πληρωμένο) τρόπο, απευθείας στα δικά σας άρθρα με συνέπεια να είναι γεννήτρια για το δικό σας παθητικό εισόδημα.

Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι μπορείτε μέσω αυτού να προσθέσετε όσες ροές παθητικού εισοδήματος εσείς θέλετε

2. Dropshipping E-shop

Τι είναι το dropshipping; Το dropshipping είναι μία από τις πιο κερδοφόρες πηγές παθητικού εισοδήματος που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Στην ουσία ψάχνετε να βρίσκετε δημοφιλή προϊόντα για κάποιο συγκεκριμένο niche της αγοράς, και γίνεστε ο μεσάζοντας ανάμεσα στον παραγωγό του προϊόντος και τον πελάτη.

Δηλαδή, δημιουργείτε ένα e-shop και φιλοξενείτε συγκεκριμένα προϊόντα από εταιρείες και κατασκευαστές του εξιδεικευμένου είδους της επιλογής σας. Παραγγέλνει ο πελάτης το προϊόν από την ιστοσελίδα σας και εσείς στη συνέχεια προωθείτε την παραγγελία στον κατασκευαστή ο οποίος αναλαμβάνει την αποστολή του απευθείας στον πελάτη. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται dropshipping και δεν χρειάζεται να έχετε αποθήκες ή στοκ προϊόντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε ένα e-shop και συμφωνίες με κατασκευαστές.

Το καλό με το dropshipping είναι ότι χτίζετε τη δική σας επιχείρηση και ελέγχετε πόσο χρεώνετε για τα προϊόντα. Εσείς αποφασίζετε το κόστος των προϊόντων.

3. Online Εκπαιδευτικά και Συνδρομητικά Προγράμματα

Η δημιουργία και πώληση διαδικτυακών μαθημάτων είναι μια από τις καλύτερες ιδέες παθητικού εισοδήματος για το 2021. Αυτή είναι και η ειδικότητά μου.

Είναι η πιο αναπτυσσόμενη αγορά στο διαδίκτυο, εξακολουθούμε να βλέπουμε τεράστια αύξηση πωλήσεων από δημιουργούς μαθημάτων. Είτε αποφασίσετε να πουλήσετε ένα μάθημα στη δική σας πλατφόρμα είτε σε μια πλατφόρμα όπως το Udemy, θα βρείτε πελάτες που θέλουν να μάθουν τα μυστικά της ειδικότητάς σας και τις συμβουλές που έχετε να τους δώσετε από πρώτο χέρι.

Έχοντας δημιουργήσει το δικό σας κοινό, η πώληση των μαθημάτων σας γίνεται αρκετά πιο εύκολα.

4. Affiliate Marketing

Το affiliate marketing είναι επίσης ακόμη μια από τις καλύτερες ευκαιρίες παθητικού εισοδήματος που διατίθενται σήμερα. Ειδικά για όσους έχουν μια σταθερή εργασία και θέλουν να προσθέσουν μια ακόμα ροή εισοδήματος στον λογαριασμό τους. Το καλό είναι ότι σχεδόν κάθε μεγάλη εταιρεία έχει και το δικό της affiliate πρόγραμμα.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το εισόδημά σας βασίζεται σε ποσοστό προμήθειας επί της πώλησης. Η κάθε εταιρία έχει το δικό της ποσοστό προμήθειας. Για να πείτε ότι θα κερδίσετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα από affiliate marketing θα χρειαστεί να πουλάτε σε καθημερινή βάση μια καλή ποσότητα προϊόντων.

Συμβουλή μου είναι να κάνετε μια έρευνα αγοράς σχετικά με τα καλύτερα προγράμματα affiliate marketing που κυκλοφορούν πριν ξεκινήσετε. Ένα blog τείνει να είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να λαμβάνετε επαναλαμβανόμενες προμήθειες από πωλήσεις προγραμμάτων, χωρίς την ανάγκη να ξοδέψετε χρήματα σε διαφημίσεις.

5. YouTube Channel

Το YouTube είναι γνωστό ως η πηγή παθητικού εισοδήματος που δεν στερεύει ποτέ. Από βίντεο διαφημιζόμενων έως έσοδα διαφημίσεων.

Το μυστικό για να έχετε ένα επιτυχημένο κανάλι στο YouTube είναι η δημιουργία περιεχομένου σταθερά και συνεχόμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μόνο και τίποτε άλλο. Εάν πειθαρχήσετε με συνέπεια για αρκετό χρονικό διάστημα, θα αρχίσετε πράγματι να μαζεύετε τους καρπούς της υπομονής και της επιμονής σας.

Εάν έχετε ήδη κανάλι στο YouTube ή σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα, πολύ σύντομα θα έχουμε την ειδικό σε αυτό το θέμα, κοντά μας στο ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΟ CLUB όπου θα μας μάθει όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για τη δημιουργία του και για τους τρόπους για να κερδίζετε χρήματα από το YouTube. Μπορείτε να γίνετε κι εσείς μέλος στο νούμερο 1 club γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ακολουθώντας τον σύνδεσμο.

https://www.annawilsoncoaching.com/kataktisetolpage

Απάντηση