ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ «ΑΞΙΑ»

Μιλήσαμε πριν μερικές εβδομάδες για το “Τι είναι το Content Marketing” και σήμερα θα δούμε μαζί, με ποιον τρόπο δημιουργούμε υλικό αξίας για το κοινό μας.

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε περιεχόμενο που ενδιαφέρει και προσελκύει το κοινό μας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πρέπει να γνωρίζετε ποιος είναι ο ιδανικός σας πελάτης. «Πάλι, βρε Άννα», θα μου πείτε. Ναι, ναι και πάλι ναι, γιατί ΟΛΑ ξεκινάνε από αυτό! Εάν δεν ξέρετε ποιος είναι ο ιδανικός σας πελάτης, με ποιον θέλετε εσείς να δουλέψετε, δεν θα μπορείτε να συνεχίσετε παρακάτω και θα είστε σε έναν φαύλο κύκλο όπου συνεχώς θα αναρωτιέστε «Τι να αναρτήσω σήμερα», «δεν έχω ή δεν ξέρω τι να πω», «δεν ξέρω τι σημαίνει “ανάρτηση αξίας” για το κοινό μου» κλπ.  Επομένως σκεφτείτε και αποφασίστε ποιος είναι ο ιδανικός σας πελάτης.
  2. Εφόσον ξέρετε ποιος είναι ο ιδανικός σας πελάτης (και εδώ είναι όλη η ουσία) θα ξέρετε ποια είναι τα σημεία πόνου του, τι είναι αυτό που τον κρατάει άγρυπνο το βράδυ, τι είναι αυτό που χρειάζεται, ποιο είναι το πρόβλημά του, αυτό για το οποίο ΕΣΕΙΣ έχετε τη λύση με την υπηρεσία/προϊόν σας!
  3. Ποια είναι τα συναισθήματα που θέλουν να νιώσουν; Χαρά, ικανοποίηση, περηφάνια, ποιο είναι το όφελος που ψάχνουν;
  4. Ποια είναι η λύση που παρέχει η υπηρεσία/προϊόν σας στο πρόβλημά τους ή το όφελος που επιθυμούν να έχουν;
  5. Πώς κάνετε τη λύση σας να είναι αποτελεσματική έτσι ώστε να δημιουργήσει ενθουσιασμό και να σας ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας;

Εάν απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις θα ανακαλύψετε ότι έχετε ξεκλειδώσει την πηγή της έμπνευσης και θα ξέρετε ακριβώς τι να γράφετε για να τονίσετε τα συναισθήματα και τα οφέλη που παρέχουν οι υπηρεσίες και τα προϊόντα σας χωρίς να πουλάτε με επιθετικό τρόπο τα προϊόντα σας. Θα έχετε βρει ουσιαστικά, την άκρη του νήματος για το κουβάρι των σκέψεων που είχατε μέσα στο κεφάλι σας.

Θα ξέρετε πώς να τονίσετε τα οφέλη που παρέχουν οι υπηρεσίες/προϊόντα σας, πώς να παρουσιάσετε τη λύση στον πόνο και τον προβληματισμό τους και γράφοντας με αυτόν τον τρόπο αναρτήσεις αξίας για το κοινό σας, δημιουργούνται πραγματικές σχέσης εμπιστοσύνης που κάποια στιγμή μπορεί και να οδηγήσουν στην πώληση.

Σε όλες τις γυναίκες αναγνώστριες εύχομαι καλή Ημέρα της Γυναίκας και καλή επιτυχία σε όλα σας τα εγχειρήματα.

Άννα

Απάντηση