ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ;

Όταν, στο πρώτο ραντεβού μας, κάνω στους πελάτες μου αυτή την ερώτηση αρκετοί δεν ξέρουν καν πώς θα έμοιαζε η επιτυχία γι’ αυτούς. Δεν μπορούν να καταλάβουν την έκφραση «δημιούργησε τη ζωή που πάντα ήθελε», δεν μπορούν να φτιάξουν στο μυαλό τους την εικόνα αυτή. Ωστόσο, εγώ δεν πιστεύω ότι δεν μπορούν, πιστεύω ότι απλώς δεν έχουν αφιερώσει χρόνο να σκεφτούν ή να ονειρευτούν το πώς θα ήθελαν να είναι η ιδανική τους ζωή. Πώς θα νιώσουν όταν θα έχουν φτάσει σ’ αυτήν; Τι σημαίνει επιτυχία γι’ αυτούς; Πώς θα ήταν η ζωή των ονείρων τους;

Σε δύο περιπτώσεις θα σας ζητηθεί να γνωρίζετε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Η μία όταν εργάζεστε με έναν coach όπως εγώ και η δεύτερη όταν γράφετε μια επαγγελματική επιχειρηματική έκθεση του οράματός σας για το επιχειρηματικό σας πλάνο. Εσείς ξέρετε τι σημαίνει επιτυχία για εσάς;

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι η επιτυχία για μένα είναι να κερδίζω περισσότερα χρήματα, δουλεύοντας από το σπίτι γύρω από την οικογένειά μου, όπως επίσης να δουλεύω λιγότερες ώρες την ημέρα και να πληρώνομαι από παθητικά εισοδήματα. Δεν έχω φτάσει στο τελικό στάδιο της επιτυχίας μου, αλλά το χτίζω κάθε στιγμή και εξασκώ τον εαυτό μου στο να αισθάνεται με τον τρόπο που θα αισθάνομαι όταν θα έχω φτάσει σ’ αυτήν.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ;

Ακολουθεί ο ορισμός της επιτυχίας στην Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα:

Tο αποτέλεσμα του πετυχαίνω, το να καταλήγει μια ανθρώπινη ενέργεια στο επιθυμητό, στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Κατάσταση που χαρακτηρίζεται από θετικά στοιχεία ή αποτελέσματα, από αναγνώριση, ευτυχία, επαγγελματική άνοδο κτλ.

Θα αποκαλούσατε τον εαυτό σας «επιτυχημένο» επειδή πέτυχατε έναν στόχο ή αποκτήσατε πλούτο; Για τις περισσότερες από εμάς, η επιτυχία είναι πιο ουσιαστική από αυτό. Πρόκειται για το πώς μας κάνει να νιώθουμε χαρά, γαλήνη, περηφάνεια, αυτοσεβασμό κλπ. καθώς και το τι μας επιτρέπει να έχουμε και κάνουμε. Μας κρατάει επικεντρωμένους και ευθυγραμμισμένους με τους στόχους μας, οι οποίοι συμπληρώνουν τη μεγάλη εικόνα. Πρόκειται για το κίνητρο που μας σπρώχνει να συνεχίσουμε ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα ή τρομακτικά.

Εάν πραγματικά θέλετε να έχετε μια «ιστορία επιτυχίας», εάν θέλετε να σας πάρουν συνέντευξη και να σας περιγράψουν ως «επιτυχημένο άτομο» τότε πρέπει να είστε εσείς οι ίδιοι πολύ ξεκάθαροι αρχικά με το τι σημαίνει επιτυχία για εσάς. Δεν παίζει ρόλο εάν μας αποκαλούν οι άλλοι επιτυχημένους. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας πει τι είμαστε. Εξαρτάται εξολοκλήρου από εμάς και το πώς αισθανόμαστε εμείς για την επιτυχία μας.

Είναι σημαντική η επιτυχία; Η λέξη δεν είναι, αλλά το πώς την εκλαμβάνουμε για τον εαυτό μας είναι.

“She knew the power of her mind, so she programmed it for success” – Carrie Green.

«Ήξερε τη δύναμη του μυαλού της και έτσι το προγραμμάτισε για επιτυχία» – Κάρι Γκριν

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ;

Απάντηση: Όταν ορίσετε την επιτυχία με τα δικά σας λόγια.

Ελάτε να σας πω πώς μπορείτε να το δοκιμάσετε από σήμερα!

>> Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε – αναλύστε τις επιθυμίες σας και γράψτε την απάντηση στο «τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Πώς βλέπετε την επιτυχία; Πώς ξέρετε εάν είστε επιτυχημένοι;» Κάνετε ΜΕΓΑΛΑ όνειρα. Αφήστε τον εαυτό σας να ονειρευτεί. Εάν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας σε αυτήν την πολυπόθητη ζωή, είναι πιο πιθανό να την αποκτήσετε κιόλας. Ίσως να δημιουργήσετε έναν πίνακα στο Pinterest ή να κόψετε φωτογραφίες από περιοδικά για το πως θέλετε να είναι η ζωή σας. Δημιουργήστε ένα Vision Board για να βλέπετε καθημερινά εικόνες από την επιτυχία σας.

Και πιστέψτε με, λειτουργεί!

Απάντηση