Site icon Anna Wilson Coaching

ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ

Advertisements

Πολλές φορές μου κάνετε ερωτήσεις όπως η εξής: Πως να αποκτήσω πελάτες μέσω social media;

Η απάντησή μου είναι πολύ απλή. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του ιδανικού σου πελάτη και σκέψου… «Τι είναι αυτό που με έλκει και με κάνει να ολοκληρώσω μία αγορά μέσω των social media;», «Αγοράζω από αγνώστους ή από ανθρώπους που εμπιστεύομαι;».

Είμαι σίγουρη 99,9% ότι η απάντηση σου θα είναι: “Πρώτα σκέφτομαι αυτό που έχω ανάγκη και μετά σκέφτομαι πού θα το βρω, ποιος έχει αυτό το προϊόν ή την υπηρεσία από ανθρώπους που γνωρίζω”. Άρα απευθύνεσαι σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από τους οποίους είτε έχεις αγοράσει ξανά είτε ξέρεις ότι έχουν τη λύση που αναζητάς γιατί σου το έχουν δείξει στα προφίλ τους, έχεις δει ότι είναι πραγματικά πρόσωπα και όχι μια απρόσωπη επιχείρηση που δεν μπορείς να εμπιστευτείς, βλέπεις θετικά reviews από προηγούμενους πελάτες κλπ.

Όταν καταλάβεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο ιδανικός σου πελάτης τότε έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, προβάλλοντας τις λύσεις στα προβλήματά του ή στις ανάγκες του. Όταν ξέρεις ποια είναι η λύση που παρέχει το προϊόν/υπηρεσία σου, θα μπορείς να το προβάλλεις με άνεση μπροστά στα μάτια των ιδανικών πελατών σου.

Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος πωλήσεων από την επιθετική πώληση! Μην το κάνεις στον εαυτό σου, στην επιχείρηση αλλά κυρίως στους ακολούθους σου. Θα με ρωτήσεις… Μα πως θα πουλήσω; Και η απάντηση μου είναι εξίσου απλή: ΠΡΙΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΞΙΑ! Δώσε πληροφορίες για το προϊόν σου, πες στο κοινό σου ποιο είναι το όφελος ή η λύση που τους παρέχεις. Το κοινό μας δεν αγοράζει το προϊόν, αγοράζει τα οφέλη που του παρέχει, αγοράζει το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει.

Ένα παράδειγμα: Αν ο ιδανικός σου πελάτης έχει επιπλέον κιλά και θέλει να ελέγξει το βάρος του τότε δεν θα του πουλήσεις ένα αδυνατιστικό προϊόν αλλά το ιδανικό σώμα, αυτοπεποίθηση, όμορφη εμφάνιση κλπ. Μία διαφήμιση που λέει, «Θέλεις να χάσεις κιλά; Πάρε αυτό προϊόν» δεν πρόκειται να πουλήσει, απλούστατα γιατί δεν του δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: “Πώς ξέρω εάν αυτό το προϊόν δουλεύει;”, “Πώς ξέρω εάν θα δουλέψει για μένα;” ή” Πώς ξέρω εάν αυτές οι μαρτυρίες είναι αληθινές” κλπ.

Αντίθετα,  αντί να τον βομβαρδίζεις με εικόνες προϊόντων στο προφίλ σου, ενημέρωσέ τον για τα οφέλη που έχει αυτό το προϊόν, δείξε βίντεο από ανθρώπους που μιλούν για τα αποτελέσματα στους ίδιους και εικόνες από εξετάσεις που αποδεικνύουν τη διαφορά στην υγειά των ανθρώπων οι οποίοι το έχουν εμπιστευτεί, εμφανίσου σε ζωντανά βίντεο, παρουσίασε τον αληθινό χαρακτήρα σου, την αγάπη και το πάθος σου για την επιχείρησή σου. Τότε όταν βάλεις μια ανάρτηση ή κάνεις ένα live καθαρά πώλησης τότε αυτός ο ιδανικός πελάτης που σε έχει παρακολουθήσει, σε έχει γνωρίσει, του έχει αρέσει ο χαρακτήρας σου και έχει εμπιστευτεί το αποτέλεσμα που είδε και σε άλλους, το προϊόν σου θα γίνει ανάρπαστο! Γιατί ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙΣ!

Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στη δεύτερη ερώτηση που δέχομαι πολύ συχνά: Πώς θα μεγαλώσω την επιχείρησή μου στο διαδίκτυο;

Για να μεγαλώσεις οποιαδήποτε επιχείρηση είτε στο διαδίκτυο είτε σε φυσικό χώρο πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου αλλά και στο κοινό σου να σε γνωρίσει. Απλώς τα πράγματα στο διαδίκτυο μπορούν να εξελιχθούν πιο γρήγορα με ξεκάθαρο πλάνο μάρκετινγκ, στρατηγική και σωστή βοήθεια.

Είναι πράγματι αλήθεια ότι μια επιχείρηση δεν μπορεί να μεγαλώσει εάν δεν επενδύσεις τον χρόνο ή τα χρήματά σου. Όταν ξεκινάμε μια επιχείρηση, συνήθως δεν έχουμε το κεφάλαιο αλλά έχουμε τον χρόνο, οπότε επενδύουμε τον χρόνο μας ψάχνοντας πληροφορίες σχετικά με μάρκετινγκ, ανάπτυξη, λογιστική και άλλα πολλά. Συνήθως, λόγω έλλειψης κεφαλαίου αναζητούμε όποια δωρεάν πληροφορία μπορούμε να βρούμε με συνέπεια να μπερδευτούμε ακόμα περισσότερο. Έτσι δεν ξέρουμε ποια είναι τα σωστά επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε το ρίσκο και για να πάμε μπροστά, και εκεί είναι που φτάνουμε στο σημείο ή να τα παρατήσουμε ή να βρούμε χρηματοδότηση και να ζητήσουμε την απαραίτητη βοήθεια από άτομα που: 1. Είναι ειδικοί στον τομέα που μας ενδιαφέρει να αναπτυχθούμε 2. Το έχουν κάνει πριν από εμάς και έχουν πετύχει.

Μη με παρεξηγήσεις, μπορείς μια χαρά να βρεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις μόνη σου και δωρεάν στο διαδίκτυο, απλώς θα σου πάρει τον τριπλάσιο χρόνο απ’ ότι θα σε έπαιρνε να το κάνεις με την καθοδήγηση ενός ειδικού.

Επομένως για να μεγαλώσεις και να αναπτύξεις μια επιτυχημένη επιχείρηση θα πρέπει να έχεις τη νοοτροπία του ΠΡΩΤΑ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΩ και στους δύο αυτούς τομείς.

Εάν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι βοήθεια μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα μου όλες τις υπηρεσίες μου και το όφελος του κάθε πακέτου συνεδριών μαζί μου. Χαρά μου να σε βοηθήσω.

Exit mobile version