Site icon Anna Wilson Coaching

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Photo by Bich Tran on Pexels.com

Advertisements

Θυμάμαι όταν ξεκίνησα με την επιχείρηση μου, κοίταζα τα social media και ένιωθα τόσο αποτυχημένη σε σχέση με τους υπόλοιπους στον τομέα μου, οι οποίοι φαινόταν να κάνουν τα πάντα καλύτερα από εμένα. Υπήρχαν απεριόριστες φωτογραφίες από τέλειους γάμους με το ίδιο στυλ που ήθελα να έχω κι εγώ και το γεγονός αυτό με τρέλαινε.

Γιατί ήμουν τόσο πίσω; Γιατί δεν είχα κι εγώ αυτούς τους πελάτες; Τι έκαναν αυτοί που δεν έκανα εγώ;

Πολλές φορές έφτασα κοντά στο σημείο να τα παρατήσω και σίγουρα αυτή η σύγκριση δεν με βοηθούσε, αντίθετα με έριχνε στα τάρταρα! Τώρα κοιτάζω πίσω και συνειδητοποιώ πόσο γελοίο ήταν να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους και πόσο επιβλαβές ήταν για την ψυχολογία μου αλλά κυρίως για την επιχείρηση μου.

Υπάρχουν τρεις σοβαροί λόγοι για να μην μπείτε καν στον κόπο της σύγκρισης:

Δεν συγκρίνεται φρούτο με φρούτο. Μπορεί να συγκρίνετε την επιχείρησή σας, η οποία είναι ενός έτους, με μια επιχείρηση 7 ετών και επομένως η σύγκριση αυτή είναι άσκοπη και καταστροφική για την ψυχή σας.

Μην πιστεύετε αυτό που βλέπετε στα social media. Τα περισσότερα είναι υπερβολικά! Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι που, πριν από δύο χρόνια περίπου, συναντήθηκα με αρκετές γυναίκες επιχειρηματίες στο Λονδίνο. Συζητώντας μαζί τους άκουσα μια πολύ διαφορετική ιστορία για τις επιχειρήσεις τους και τι πραγματικά συμβαίνει στα παρασκήνια και έμεινα άφωνη. Τα social media έχουν δημιουργηθεί για να προσελκύουν πελάτες, και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορείτε να δείτε την πλήρη αληθινή εικόνα.

Είστε μοναδικοί! Όλοι έχετε διαφορετικά πράγματα στη ζωή σας στα οποία δίνετε προτεραιότητα. Ήταν τόσο ενδιαφέρον για μένα το ότι μια κυρία από αυτές που ζήλευα επειδή πήγαινε στις καλύτερες εκθέσεις γάμου, στην πραγματικότητα με παρακολουθούσε και λαχταρούσε κάτι που είχα εγώ. Παρόλο που είχε μια εκπληκτικά επιτυχημένη επιχείρηση, στην πραγματικότητα ήθελε μια οικογένεια, κάτι το οποίο ήταν πολύ σημαντικό γι’ αυτήν. Θα ήθελε πολύ να λέει όχι σε εκδηλώσεις και εκθέσεις για να μένει στο σπίτι με μία οικογένεια όπως έκανα εγώ! Πιστέψτε με, ποτέ δεν ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη λαμπερή, «καλογυαλισμένη» εμφάνιση του Instagram!

Το πρόβλημα με τη σύγκριση και την προσπάθεια να είστε σαν τους άλλους είναι ότι ασυνείδητα καταλήγετε να τους αντιγράφετε. Το δικό σας στυλ εξαφανίζεται και όλα όσα θα ήθελε και χρειάζεται ο ιδανικός πελάτης από εσάς δεν φαίνονται ποτέ και πουθενά επειδή είστε τόσο απασχολημένες προσπαθώντας να είστε σαν τους άλλους, χάνοντας την μοναδική υπέροχη προσωπικότητα σας.

Όπως λέω πάντα, οι άνθρωποι αγοράζουν από ανθρώπους – μόνο με σας θα ταυτιστούν οι ιδανικοί σας πελάτες. Ναι, μπορείτε να δουλέψετε για να γίνετε πιο ορατές στο διαδίκτυο, και μπορείτε να κάνετε τα πάντα για να βεβαιωθείτε ότι ο ιδανικός σας πελάτης θα σας βρει, αλλά όταν σας βρει, θέλει να δει εσάς και το μήνυμά σας. Είναι άκρως σημαντικό να είστε ο αυθεντικός, αληθινός εαυτός σας και όχι το αντίγραφο κάποιου άλλου.

Λοιπόν, τι θα κάνετε; Είναι απλό και απόλυτα στο χέρι σας.

Εάν μπορείτε να ακολουθήσετε άτομα που θαυμάζετε αλλά το να τους παρακολουθείτε σας παρακινεί να κάνετε τη δουλειά σας τόσο καλά όσο αυτοί και σας εμπνέει να βελτιώνεστε και να εξελίσσεστε, τότε συνεχίστε να τους ακολουθείτε και να μελετάτε τις δημοσιεύσεις τους. Εάν βλέπετε τις αναρτήσεις τους και σας κάνουν να αισθάνεστε λυπημένοι, απογοητευμένοι, να ζηλεύετε, σας ρίχνουν ψυχολογικά ή σας κάνουν να μην έχετε κίνητρα, τότε δεν σας βοηθάει καθόλου! Γι’ αυτό υπάρχει μόνο μια λύση.

Βλέπετε αυτό το κουμπί που γράφει «UNFOLLOW»; Πατήστε το. Τώρα αμέσως!

Θα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που κάνατε ποτέ για τον εαυτό σας και την επιχείρηση σας.

Όταν διευθύνετε μια επιχείρηση, χρειάζεστε θετικότητα γύρω σας, οπότε αν κάτι προκαλεί αρνητική αντίδραση, το αφήνετε και επικεντρώνεστε στο δικό σας ταξίδι. Στο μέλλον, θα έρθει η στιγμή (η οποία είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο φαντάζεστε) που θα κάνετε ξανά «FOLLOW» αυτά τα άτομα και θα καταλάβετε ότι δεν αισθάνεστε τίποτα κοιτώντας τη ροή τους, καμία ζήλια, καμία μελαγχολία γιατί τα έχετε πάει τόσο καλά στο δικό σας ταξίδι που θα κοιτάξετε πίσω και συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπήρχε κανένα σημείο σύγκρισης. Όπως έκανα και εγώ!

Exit mobile version