Site icon Anna Wilson Coaching

3 ΕΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΒΙΑΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Advertisements

Πόσες φορές έχετε αναρτήσει φωτογραφίες από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας χωρίς να έχετε πουλήσει ούτε ένα; Πόσες φορές έχετε στείλει αιτήματα φιλίας σε ανθρώπους με τη σκέψη να ξεκινήσετε συζήτηση στο messenger για να πουλήσετε με επιτυχία και τα έχετε καταφέρει;

Θα σας πω εγώ… ΚΑΜΙΑ!

Και θα σας πω και ΓΙΑΤΙ δεν πουλάτε. Δεν είναι επειδή δεν είστε καλές στις πωλήσεις, ούτε επειδή κάνετε κάτι λάθος. Απλώς τα συστήματα που είχαμε μάθει, τα συστήματα τα οποία δουλεύουμε στην Ελλάδα έχουν κορεστεί και δεν εκπροσωπούν πλέον τον σύγχρονο καταναλωτή.

Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα ως εκπαιδεύτρια διαδικτυακής επιχειρηματικότητας, να γράψω αυτό το άρθρο για να σας βοηθήσω να ελευθερωθείτε από τα δεσμά της ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ. Όλοι μας, σαν καταναλωτές, απεχθανόμαστε την επιθετική πώληση, κατεβάζουμε ρολά και δεν ακούμε καν τι μας λέει ο πωλητής. Μπαίνουμε σε θέση άμυνας γιατί αισθανόμαστε πως θέλει τα «σκληρό-δουλεμένα» μας χρήματα και η επόμενη κίνηση είναι να γυρίσουμε την πλάτη μας και να τρέξουμε μακριά! Ακόμα και στα social media, όταν βλέπουμε προϊόντα –εκτός κι αν ψάχνουμε  γι’ αυτά– τα προσπερνάμε γρήγορα και πάμε σε αναρτήσεις που μας λένε μια ΙΣΤΟΡΙΑ! Παρατηρήστε το και πείτε μου στα σχόλια εάν κι εσείς το κάνετε αυτό.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Εδώ στο εξωτερικό, την τελευταία δεκαετία έχουν αλλάξει πολλά γύρω από το πώς μία επιχείρηση διακινεί και διαφημίζει τα προϊόντα της. Ακόμα και μεγάλες εταιρείες, όπως η NIKE, προτιμούν να δημιουργούν καμπάνιες με «αφήγηση ιστοριών» και όχι χρησιμοποιώντας το κλασικό μοντέλο διαφήμισης. ΓΙΑΤΙ; Γιατί ο κόσμος εξελίσσεται συνεχώς και εξαιτίας του διαδικτύου και του ανταγωνισμού είναι αναγκαίο για την κάθε επιχείρηση να ξεχωρίσει από τη βαβούρα και την κίνηση με πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο. Και εδώ είναι που γεννιέται η δύναμη της ανθρώπινης ιστορίας πίσω από κάθε επιχείρηση.

Με έχετε ακούσει (όσες είστε στην ομάδα μου Λαμπρή Επιχειρηματίας & Μαμά group) να σας λέω ότι δεν παίζει ρόλο εάν έχουμε διαδικτυακό ή φυσικό κατάστημα, οι άνθρωποι ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Που σημαίνει ότι ο κόσμος, το κοινό σας θα πρέπει να σας γνωρίσει, να ταυτιστεί μαζί σας και να σας εμπιστευτεί για να αγοράσει από εσάς ξεχωρίζοντάς σας απ’ τους ανταγωνιστές σας. Γι’ αυτό σας λέω ότι δεν πιστεύω στον ανταγωνισμό! Γιατί ξέρω πώς να ξεχωρίζω με μοναδικό τρόπο και τον οποίο θα σας διδάξω για να ξεχωρίσετε κι εσείς!

Αυτή είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Πάμε να μάθουμε τη μέθοδο των 3 ειδών ιστορίας που μας βοηθάει να πουλήσουμε χωρίς τη χρήση της επιθετικής πώλησης.

1. Η «ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ»

Η ιστορία από το παρελθόν σας, βοηθάει το κοινό σας να ταυτιστεί με την πορεία σας. Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, όταν ενδεχομένως περνούσατε κι εσείς ό,τι περνάει σήμερα ο «ιδανικός σας πελάτης» σας κάνει αυτόματα τον άνθρωπο που ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ακριβώς την κατάστασή του με αποτέλεσμα να σας εμπιστευτεί!

Όταν καταλαβαίνουμε πως κάποιος έχει περάσει από τα στάδια που περνάμε τώρα και βλέπουμε την επιτυχία του, αποκτάμε ένα παράδειγμα, μια σιγουριά, μια «εγγύηση» ότι μπορούμε κι εμείς. Γι’ αυτό μη φοβάστε να μοιράζεστε τις ιστορίες από το παρελθόν σας με το κοινό σας γιατί αυτό σας κάνει «άνθρωπο» σε έναν κρύο χώρο, όπως είναι το διαδίκτυο.

Θυμηθείτε, η ιστορία σας θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο κοινό σας!

2. Η «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

Είναι η ιστορία της λύσης η οποία σας οδήγησε να πιστέψετε στη νέα σας ευκαιρία. Αυτή η νέα ευκαιρία είναι η ΑΛΛΑΓΗ την οποία παρουσιάζετε και προσφέρετε στο κοινό σας για το προϊόν ή την υπηρεσία που θέλετε να αγοράσουν από εσάς.

Μιλώντας για την αλλαγή που είδατε στη ζωή σας χρησιμοποιώντας ένα προϊόν ή ακολουθώντας κάποιο σύστημα, είναι η απόδειξη ότι αυτό που τους προσφέρετε δουλεύει και έχει αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το κλειδί που θα σας βοηθήσει να χτίσετε ένα κοινό από ακόλουθους που θα σας γνωρίσουν, θα σας ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ και θα σας ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ επομένως θα αγοράσουν από εσάς.

Και ο καλύτερος τρόπος να μοιραστείτε την «ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» σας είναι να την έχετε στο τέλος της «ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ» σας όπου και θα έχει τη μεγαλύτερη δύναμη.

3. Η «ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ»

Η τελευταία ιστορία που θα μοιραστώ μαζί σας είναι η «ΙΣΤΟΡΙΑ/ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ».

Δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό από μια ενθουσιώδη, αληθινή ιστορία από τη μαρτυρία ενός ευχαριστημένου πελάτη. Αυτή η μαρτυρία είναι ικανή να κάνει τον υποψήφιο ιδανικό σας πελάτη να πάρει την οριστική απόφαση να συνεργαστεί μαζί σας ή να αγοράσει την υπηρεσία ή το προϊόν σας.

Είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι εσείς μπορείτε να τους παρέχετε τη λύση στο πρόβλημά τους, μπορείτε να τους βοηθήσετε να ξεπεράσουν τον πόνο που αισθάνονται σήμερα και να τους δώσετε την αίσθηση της χαράς που θέλουν να έχουν.

Δεν είναι απλώς μία μαρτυρία είναι ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Ουσιαστικά δίνετε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ στους υποψήφιους πελάτες σας μάθουν για την ΕΜΠΕΙΡΙΑ που θα μπορούσαν να έχουν μαζί σας!

Εφαρμόστε αυτά τα τρία παραδείγματα και αρχίστε να αποκτάτε αληθινές σχέσεις με το κοινό σας για να σας γνωρίσουν, να ταυτιστούν μαζί σας και να σας εμπιστευτούν χρησιμοποιώντας αυτήν την αποδεδειγμένα πετυχημένη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι μαρκετίστες του διαδικτυακού κόσμου χωρίς ίχνος επιθετικής πώλησης!

Πείτε μου στα σχόλια ποιο είναι το μεγάλο σας κέρδος από τη σημερινή ανάρτηση.

Εάν σας άρεσε, μοιραστείτε το με ους φίλους σας.

Exit mobile version