ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΑΣ

Όταν μιλάμε για σαφήνεια στην επιχειρηματικότητα εννοούμε τον ξεκάθαρο και με μεγάλη λεπτομέρεια ορισμό των στόχων σας και του μεγάλου σας ΓΙΑΤΙ – πού κατευθύνεστε δηλαδή και γιατί.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι coach και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων δυσκολεύονται να προσελκύσουν πελάτες είναι επειδή τα μηνύματά τους δεν είναι ξεκάθαρα, επομένως, δεν ανταποκρίνονται στους ιδανικούς πελάτες τους.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί πελάτες σας;

Με ποιον θα λατρεύατε να συνεργαστείτε; Ένας τρόπος για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση είναι να αναρωτηθείτε «Τι είδους άτομο ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αυτό που προσφέρω;»

Για παράδειγμα, εάν είστε γυμνάστρια και βοηθάτε τους ανθρώπους να ελέγξουν το βάρος τους χωρίς να χρειάζεται να βρεθούν σε κάποιο γυμναστήριο, τότε η ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσετε είναι «Ποιος είναι αυτός που χρειάζεται γυμναστική, αλλά δεν θέλει ή δεν έχει τον χρόνο να έρθει στο γυμναστήριο;»

Μία ομάδα ιδανικών πελατών θα ήταν εργαζόμενες μητέρες – ως μαμά, το να πηγαίνω στο γυμναστήριο είναι το τελευταίο πράγμα στη λίστα μου, γι’ αυτό επιλέγω βίντεο προπόνησης στο σπίτι και πηγαίνω για περπάτημα το πρωί.

Γράψτε μια λίστα με ομάδες ατόμων που ταιριάζουν στο προφίλ του ιδανικού σας πελάτη, και τι μπορείτε να τους προσφέρετε. Το κλειδί είναι να είστε απόλυτα σαφείς, με πολλές λεπτομέρειες.

Ποια είναι τα «σημεία πόνου» τους;

Ας φανταστούμε ότι επιλέξατε τις «μητέρες» και συγκεκριμένα εξετάζετε τις «μητέρες με παιδιά κάτω των 5 ετών».

Ποια είναι τα σημεία πόνου τους; Εάν μπορούσαν να κουνήσουν ένα μαγικό ραβδί, τι θα ΑΦΑΙΡΟΥΣΑΝ ή τι θα ΠΡΟΣΘΕΤΑΝ, τι θα ΑΛΛΑΖΑΝ στη ζωή τους;

Ποιο είναι το πρόβλημα τους; Με τι αγωνίζονται αυτήν τη στιγμή; Σε τι δυσκολεύονται;

Ποιες είναι οι «επιθυμίες» τους

Μόλις γράψετε μια λίστα με όλα τα «σημεία πόνου» τους που μπορείτε να σκεφτείτε, το επόμενο βήμα είναι να καταγράψετε τις «επιθυμίες» τους.

Τι θέλουν;

Εάν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους (σχετικά με τη λύση που προσφέρετε) τι θα ζητούσαν;

Ποια είναι η μεταμόρφωση που τις βοηθάτε να επιτύχουν;

Έχοντας σαφήνεια στα 1, 2 και 3, θα βρείτε πολύ εύκολα και το  4.

Δουλεύοντας με σαφήνεια, όχι μόνο θα βρείτε τα μηνύματα που προσελκύουν τον ιδανικό πελάτη σας, αλλά δεν θα έχετε και κανένα απολύτως πρόβλημα να τους μετατρέψετε σε πελάτες.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας 3 βήματα για να μπορέσετε να αποκτήσετε τη σαφήνεια που θα προωθήσει την επιχείρησή σας. Ωστόσο, πριν το κάνω αυτό, θα ήθελα να σας στείλω ένα από τα πιο περιζήτητα δώρα μου.

Τον οδηγό «7 βήματα για την αύξηση της ορατότητας της online επιχείρησής σας» που περιλαμβάνει την ακριβή δομή της στρατηγικής που χρησιμοποιώ αλλά και διδάσκω για την αύξηση των πελατών μέσω της online παρουσία σας.

Βάλτε το όνομα και το email σας παρακάτω και θα τον βρείτε στα εισερχόμενά σας.

Ακολουθούν 3 βήματα για να αποκτήσετε μεγαλύτερη σαφήνεια:

 1) Επικεντρωθείτε σε αυτό που ήδη έχετε

Πολλοί επιχειρηματίες δεν είναι ξεκάθαροι με το τι πραγματικά κάνουν και προκειμένου να το ξεκαθαρίσουν ένα από τα πρώτα ερωτήματα που θέτω είναι:

Τι έκανες στο παρελθόν;

Ποιον βοήθησες;

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η «ιδιοφυΐα» σας, η εξειδίκευση που έχετε στον τομέα σας, αυτό που κάνετε για να βοηθάτε τους πελάτες σας με τις ξεχωριστές σας υπηρεσίες ή προϊόντα είναι ακριβώς μπροστά σας.

2) Βελτιωθείτε και εστιάστε σωστά

 Είναι αυτονόητο ότι το Social Media Marketing είναι απίστευτα ισχυρό στην προσέλκυση των ιδανικών πελατών σας. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινάνε μια παρουσία σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ και θέλουν από την αρχή να «κατακτήσουν» τον κόσμο.

Πρέπει να έχετε ρεαλιστικούς στόχους, που σημαίνει ότι στο ξεκίνημά σας δεν πρέπει να συμμετέχετε σε πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα.

Σε αυτό το αρχικό στάδιο, ΜΗΝ επιβαρύνετε τον εαυτό σας τόσο πολύ. Διαλέξτε 1 ή το πολύ 2 πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στις οποίες συχνάζουν οι ιδανικοί σας πελάτες και επικεντρώστε τις προσπάθειές σας στην εκμάθηση της λειτουργίας αυτών.

Η εργασία σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα δεν είναι μόνο κουραστική, αλλά μειώνει και την αποδοτικότητά σας. Αποδυναμώνει την παρουσία σας γιατί κάποια στιγμή θα κουραστείτε και θα σπάσετε τη συνεχή ροή σας νομίζοντας ότι η πλατφόρμα δεν δούλεψε για σας.

3) Μην αποσυντονίζεστε με ιστορίες επιτυχίας άλλων ανθρώπων

Σταματήστε να αποσπάτε την προσοχή σας από τη δουλειά σας παρατηρώντας την επιτυχία των άλλων. Αντί αυτού χρησιμοποιήστε την ως «έμπνευση», αλλά θυμηθείτε, όλοι έχουμε διαφορετικούς δρόμους στο ταξίδι μας. Και όλοι περάσαμε αρκετές δυσκολίες για να φτάσουμε στην επιτυχία μας.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω, να ακολουθείτε μόνο ένα άτομο ή το πολύ 5 αντί να ακολουθείτε πάρα πολλά του τομέα σας.

Ακολουθώντας ΕΝΑ άτομο σας βοηθά να επιτύχετε πιο γρήγορα τον στόχο σας, επειδή δεν κυνηγάτε «ό,τι σας γυαλίσει», με συνέπεια να διασπάται η προσοχή σας και να  χάνετε τον προσανατολισμό σας.

Το επόμενο βήμα σας:

Ελάτε να συμμετέχετε στην απίστευτη δωρεάν κοινότητά μας στο Facebook για γυναίκες επιχειρηματίες.

Πείτε μου στα σχόλια ποιο είναι το μεγάλο σας κέρδος από τη σημερινή ανάρτηση;

Εάν σας άρεσε, κοινοποιήστε το για να το δουν και οι φίλοι σας.

Απάντηση